Maszynka do miesa z mlynkiem zarnowym

Wonder CellsWonder Cells Une préparation idéale pour lutter contre les signes du vieillissement cutané

Wilk do mięsa to nic nowego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest wysoce ważniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Wielki wybór wilków na targu pozwala na dobór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki ostatniemu okres na stworzenie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) dodatkowo nie wymaga ogromnego kosztu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można szybko zdemontować, co daleko ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, przychodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze stali nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała wartość wykonania stanowi o wysokiej siły maszyny. Jak całe dania wykorzystywane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE bezpieczeństwa i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia plasuje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest łączone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w zależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od gatunku mięsa wiąże się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w drugie akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To proste urządzenie, widoczne w bezpośrednich cenach, stosowane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę kiedy w długich zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także pozostałych ulepszaczy.